Nieuws

Toezegging banken voor financiering
versnelde realisatie nieuwbouw Tergooi

16 april 2019

Het bankenconsortium ING en ABN AMRO heeft de financiering voor versnelde realisatie van de nieuwbouw van het ziekenhuis in Hilversum toegezegd. Tergooi heeft een offerte ontvangen met de voorwaarden die voor de financiering gelden. Over de details vindt nog nader overleg plaats. Naar verwachting kan uiterlijk begin juli de definitieve overeenkomst worden getekend.

 

In het aangepaste plan combineert Tergooi de eerste en tweede fase van de nieuwbouw. Dit is uiteindelijk goedkoper dan het oorspronkelijke plan, waarbij aanzienlijke investeringen noodzakelijk zijn om het bestaande ziekenhuisgebouw nog minimaal tien jaar in gebruik te kunnen houden. In februari kregen de banken het aangepaste nieuwbouwplan ter beoordeling voorgelegd, waarin vanaf 2024 de eindsituatie is gerealiseerd. De afgelopen week werd duidelijk dat het consortium akkoord gaat met de (aanvullende) financiering van dit plan. Hierbij stellen de banken de gebruikelijke voorwaarden, zoals het commitment van de medische staf, de OR en zorgverzekeraars en een gedeeltelijke borging van de leningen door het Waarborgfonds Zorgsector (WFZ). Ook geven de banken en het WFZ aan dat zij veel waarde hechten aan een gedeeltelijke borging van de gemeente Hilversum voor de plannen. Met een borging kan Tergooi goedkoper geld lenen waardoor er meer ruimte overblijft voor investeringen in de zorg. Voor de borging...

Lees meer

Planontwikkeling
Tergooi locatie Blaricum

02 april 2019

Tergooi is in gesprek met de gemeente Blaricum over herontwikkeling van de ziekenhuislocatie in Blaricum. Een studie naar de ontwikkelmogelijkheden op de locatie levert een aantal scenario’s op, waarbij in alle gevallen functies worden gemengd.

Lees meer

Nieuw Regionaal Medisch Centrum Weesp start met Diagnosestudio

19 maart 2019

In april opent Tergooi de deuren van het Regionaal Medisch Centrum Weesp. Als eerste start op 15 april de nieuwe Diagnosestudio.

Lees meer

Verandering aanrijroute naar Spoedeisende Hulp Hilversum

13 maart 2019

De aanrijroute naar de Spoedeisende Hulp van Tergooi locatie Hilversum verandert per vrijdag 15 maart.

Lees meer

Tergooi zet in op versnelde realisatie
tweede fase nieuwbouw

21 februari 2019

Tergooi wil op locatie Hilversum de nieuwbouw in één keer realiseren, in plaats van de tot nu toe geplande nieuwbouw in twee fases.

Lees meer

Tergooi start verbouwing
Regionaal Medisch Centrum Weesp

23 januari 2019

Tergooi is gestart met de verbouwing van het pand aan de Korte Muiderweg in Weesp voor de vestiging van een regiozorgcentrum. Naast de Diagnosestudio en diverse specialismen van Tergooi nemen ook huisartsenpraktijk Vechtrijk, FysioHolland en Huidzorgnet hun intrek in het pand.

Lees meer

Laan van Tergooi twee dagen afgesloten

15 januari 2019

Donderdag 17 januari en vrijdag 18 januari is de Laan van Tergooi (bij locatie Hilversum) afgesloten in verband met werkzaamheden aan de weg. Verkeer dat via de ingang aan de Soestdijkerstraatweg binnenkomt, wordt via de oude slingerweg door het bos naar het ziekenhuis geleid.

Lees meer

Tergooi selecteert bouwcombinatie BAM-Kuijpers VOF
als bouwteampartner

20 december 2018

Op dinsdag 18 december hebben Tergooi en de bouwcombinatie BAM - Kuijpers VOF een bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van Fase 1 van de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum. De bouwcombinatie is als winnaar uit de aanbestedingsprocedure gekomen.  

Lees meer

Oriëntatie op tweede fase nieuwbouw

20 december 2018

Nu de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi binnenkort begint, zijn we ook gestart met een oriënterend onderzoek naar de tweede fase van de nieuwbouw. Dit is nodig om de vervolgstappen na de eerste bouwfase goed voor ogen te hebben. Wanneer doen we wat?

Lees meer