Tergooi start verbouwing
Regionaal Medisch Centrum Weesp

Tergooi is gestart met de verbouwing van het pand aan de Korte Muiderweg in Weesp voor de vestiging van een regiozorgcentrum. Naast de Diagnosestudio en diverse specialismen van Tergooi nemen ook huisartsenpraktijk Vechtrijk, FysioHolland en Huidzorgnet hun intrek in het pand. Tergooi biedt daar straks diverse vormen van eenvoudige medisch specialistische zorg, zoals (snelle) diagnostiek, consultaties en behandeling overdag aan.

Diagnosestudio
Naar verwachting opent de Diagnosestudio in het eerste kwartaal van 2019 als eerste onderdeel van het centrum zijn deuren. Net als in de Diagnosestudio in Hilversum kunnen vooral huisartspatiënten er terecht voor eenvoudige en snelle diagnostiek, zoals bloedafname, röntgenfoto, echo of botdichtheidsmeting. Ook de specialismen cardiologie, dermatologie, geriatrie, gynaecologie, interne geneeskunde, kaak- en aangezichtschirurgie, keel-neus en oor, neurologie, maag-darm-lever, orthopedie en reumatologie vestigen zich in het centrum, evenals huisartsenpraktijk Vechtrijk, FysioHolland en Huidzorgnet.

Zorg dicht bij huis
Met de vestiging van de Diagnosestudio in Weesp voorziet Tergooi samen met andere zorgverleners in een groeiende behoefte van patiënten in de regio om daar waar het kan, de zorg zo dicht mogelijk bij huis te hebben. Het ziekenhuis is nog in gesprek met andere eerstelijnszorgpartners om het zorgaanbod in Weesp verder uit te kunnen breiden. De huidige poliklinische spreekuren van Tergooi in het gezondheidscentrum aan de C.J. van Houtenlaan in Weesp gaan ook plaatsvinden in het pand aan de Korte Muiderweg. De werknaam regiozorgcentrum wordt dan omgezet in Regionaal Medisch Centrum.